Пятница, 26-Апр-24, 13:18
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гость

[22-Май-11]
Порядок розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу (0)
[01-Май-11]
СУД С НАЛОГОВОЙ (ВЕБМАНИ) (0)
[22-Май-11]
Про постанови Верховного Суду України, прийняті за результатами перегляду судових рішень господарських судів (1)
[01-Май-11]
КОНТРАФАКТНАЯ ПРОДУКЦИЯ В ИНТЕРНЕТ (0)
[01-Май-11]
о ФОРЕКСЕ (0)
[22-Сен-12]
Позовна заява про стягнення заборгованості (0)
[01-Май-11]
ДЛЯ ТЕХ КТО ДУМАЕТ ЧТО МОЖНО РАССЛАБИТЬСЯ (0)
[15-Сен-12]
ЗАКОН УКРАЇНИ Про професійний розвиток працівників (0)
[29-Авг-12]
ИСКОВОЕ ЗАЯВЛЕНИЕ (0)
[15-Июн-11]
ПОЛОЖЕННЯ про забезпечення доступу до публічної інформації у Верховному Суді України (0)
Наш опрос
Какой бесплатной услугой Вы бы воспользовались ?
Всего ответов: 54
Статистика

Онлайн всего: 3
Гостей: 3
Пользователей: 0
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
« 1 2 3 4 ... 13 14 »

Відповідно до статті 34 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", статті 3607Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) доводжу до Вашого відома, що Верховним Судом України за наслідками розгляду заяв про перегляд судових рішень з мотивів неоднакового застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права у подібних правовідносинах прийнято ряд постанов у справах, що виникають із правочинів, та сформульовано обов'язкові для всіх судів України правові позиції.

1. Відповідно до частини першої статті 225 ЦК України правочин, який дієздатна фізична особа вчинила в момент, коли вона не усвідомлювала значення своїх дій та (або) не могла керувати ними, може бути визнаний судом недійсним за позовом цієї особи, а в разі її смерті - за позовом інших осіб, чиї цивільні права або інтереси порушені.

Просмотров: 1433 | Добавил: karacut| Дата: 16-Окт-12 | Комментарии (0)

Відповідно до статті 34 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", статті 3607Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) доводжу до Вашого відома, що Верховним Судом України за наслідками розгляду заяв про перегляд судових рішень з мотивів неоднакового застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права у подібних правовідносинах прийнято ряд постанов у земельних спорах та сформульованообов'язкові для всіх судів України правові позиції.

1. Відповідно до статті 15 Закону України "Про оренду землі" істотними умовами договору оренди землі є: об'єкт оренди (кадастровий номер, місце розташування та розмір земельної ділянки); строк дії договору оренди; орендна плата із зазначенням її розміру, індексації, форм платежу, строків, порядку її внесення і перегляду та відповідальності за її несплату; умови використання та цільове призначення земельної ділянки, яка передається в оренду; умови збереження стану об'єкта оренди; умови і строки передачі земельної ділянки орендарю; умови повернення земельної ділянки орендодавцеві; існуючі обмеження (обтяження) щодо використання земельної ділянки; визначення сторони, яка несе ризик випадкового пошкодження або знищення об'єкта оренди чи його частини; відповідальність сторін; умови передачі у заставу та внесення до статутного фонду права оренди земельної ділянки.

Частиною другою статті 15 зазначеного Закону України встановлено, що відсутність у договорі оренди землі однієї з істотних умов, передбачених цією статтею, є підставою для визнання договору недійсним відповідно до закону.

Просмотров: 1394 | Добавил: karacut| Дата: 16-Окт-12 | Комментарии (0)

Відповідно до статті 34 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", статті 3607Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) доводжу до Вашого відома, що Верховним Судом України за наслідками розгляду заяв про перегляд судових рішень з мотивів неоднакового застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права у подібних правовідносинах прийнято ряд постанов та сформульовано обов'язкові для всіх судів України правові позиції.

Захист честі, гідності і ділової репутації; право на повагу до сімейного, приватного життя та відшкодування моральної шкоди

1. Відповідно до статті 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свободкожен має право на свободу вираження поглядів. Це право включає свободу дотримуватися своїх поглядів, одержувати, передавати інформацію та ідеї без втручання органів державної влади незалежно від кордонів. Здійснення цих свобод, оскільки воно пов'язане обов'язками і відповідальністю, може підлягати таким формальностям, умовам, обмеженням або санкціям, що встановлені законом і є необхідними у демократичному суспільстві в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності або громадської безпеки, для запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я чи моралі, для захисту репутації чи прав інших осіб, для запобігання розголошенню конфіденційної інформації або для підтримання авторитету і безсторонності суду.

Просмотров: 1467 | Добавил: karacut| Дата: 16-Окт-12 | Комментарии (0)

ЗРАЗОК

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
01032, вул. Жилянська, 120 А,  м.Київ

_____________________________________________

_____________________________________________                         (Прізвище, ім’я, по батькові заявника або назва (найменування) юридичної особи)

___________________________________________

___________________________________________

(індекс, вулиця, номер будинку ,квартири, село, місто,  область)

 

_______________________________________________

_______________________________________________

 

 

 

 

 

Адреса фактичного проживання

або місцезнаходження:

 

Адреса реєстрації:

 

 

Контактний номер  телефону:

Скарга /заява/

 щодо неправомірної поведінки судді

Просмотров: 6262 | Добавил: karacut| Дата: 28-Сен-12 | Комментарии (0)

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ
ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ

17.09.2012 № 01-06/1258/2012

Господарські суди України

Про деякі питання практики застосування Закону України "Про третейські суди"

Вищий господарський суд України в Інформаційному листі від 02.04.2009 № 01-08/194 "Про Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності третейських судів та виконання рішень третейських судів" (далі - Закон) звертав увагу господарських судів на зміни, що відбулися в чинному законодавстві, та інформував про правові позиції Вищого господарського суду України у застосуванні в судовій практиці норм Закону України "Про третейські суди".

У зв'язку з виникненням у судовій практиці питань, пов'язаних з правом сторони чи сторін спору на звернення до господарського суду у випадку, коли згідно з третейською угодою, укладеною до набрання чинності Законом, відповідний спір було передано на вирішення третейському суду, вважаємо за необхідне додатково до названого Інформаційного листа Вищого господарського суду України звернути увагу господарських судів на таке.

Якщо третейську угоду укладено до набрання чинності Законом, а відповідний спір згідно зі статтею 6 Закону "Про третейські суди" не було у подальшому віднесено до переліку спорів, які не можуть розглядатися третейськими судами, то:

- у разі, коли відповідач не заперечує проти розгляду справи саме господарським судом, спір підлягає вирішенню останнім;

- у випадку, якщо відповідач з посиланням на згадану угоду, яка є чинною та не визнавалася недійсною, наполягає на вирішенні спору саме третейським судом, господарський суд має припинити провадження у справі на підставі пункту 5 частини першої статті 80 Господарського процесуального кодексу України (див. також підпункт 4.2 з пункту 4 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 № 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції").

Якщо ж третейську угоду укладено до набрання чинності Законом і відповідно до цієї угоди на вирішення третейського суду було передано спір, який згідно зі змінами, внесеними Законом до статті 6 Закону України "Про третейські суди", не може бути розглянутий третейським судом, то така угода не позбавляє сторону чи сторони зазначеного спору права на звернення до господарського суду в установленому законом порядку з додержанням правил підвідомчості та підсудності справ.

Голова Вищого господарського
суду України

В. Татьков
Просмотров: 1452 | Добавил: karacut| Дата: 24-Сен-12 | Комментарии (0)

Начальнику Ленинского РО ЛГУ

                                                     УМВД Украины в Луганской области

                                                     Антонову А.А.

                                                     _________________________________

                                                     91000.

                                                     г. Луганск, квартал Шевченко, дом 50,

                                                     Ленинский РО ЛГУ УМВД Украины

                                                     в Луганской области.                                                      

 

 

                                                    Вершинина Игоря Анатольевича.

                                                     _________________________________

                                                     94800, Луганская область, г. Свердловск,

                                                     улица Орджоникидзе, дом 10, квартира 1.

 

                                            З А Я В Л Е Н И Е

                                          

  В ноябре 2003 г. гражданин Водзинский Виктор Степанович обратился в Хозяйственный суд Луганской области ( суд расположен по адресу : г.Луганск, пл. Героев ВОВ 3.а) с  исковым заявлением о расторжении договора аренды нежилого помещения № 1 от 05.11.2001 г. В процессе рассмотрения  дела возбужденного Хозяйственным судом Луганской области ( далее по тексту – суд) в связи с вышеуказанным заявлением, Водзинский В.С. передал  суду договор аренды нежилого помещения № 1 от 05.11.2001 г. и дал показания, что предоставленный суду договор аренды является оригиналом договора аренды о содержании которого мне  « якобы » было известно и который я подписал. Через некоторое время я был вызван в хозяйственный суд где устно и письменно Водзинский заявил суду, что он заключил со мной  05.11.2003 г. договор аренды № 1 и я  обязан выплатить ему задолженность по  аренде за 24 месяца т.е. 24 000 грн.

Просмотров: 1771 | Добавил: karacut| Дата: 22-Сен-12 | Комментарии (0)

                                                     В ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                                                  м. Луганськ, площа Героїв ВВВ, 3 А, 91000.

   

                                         ПОЗИВАЧ:      Товариство з обмеженою відповідальністю «Діло»

                                                                    Луганська область, Словяносербський район, 

                                                                     с.м.т. Родакове, вул. Шевченко, 5а/71, 93700,

ідентифікаційний код ( ЄДРПОУ) 30921356,

р/р 26001001071001 в філії ВАТ КБ «Надра» ЛРУ,

МФО 304193.

 

                                               ВІДПОВІДАЧ:  Приватне підприємство «Ельбрус»,

                                                      Луганська область, м. Луганськ, вул. Червонознаменна

                                                                             10, к. 63; 91000;

  ідентифікаційний код ( ЄДРПОУ) 30008999,

  р/р 260053010917 в Луганській обласній ФАКБ «Укрсоцбанк» ,  МФО 304018.

 

    ПОЗОВНА ЗАЯВА

про відшкодування вартості майна,  набутого без достатніх  правових  підстав

 

        ціна позову 4400 грн.

 

11 грудня 2002 року Товариством з обмеженою відповідальністю «Діло» на адресу Приватного підприємства «Ельбрус» були поставлені лопати совкові у кількості 100 штук по ціні 4 грн. 25 коп. на загальну суму 425 грн. Передання лопат Відповідачу підтверджується накладною № 74 від 11 грудня 2002 року, податковою накладною від 11 грудня 2002 року; довіреністю  № 537138 від 02 квітня 2003 року (копії додаються).

Поставка товару була проведена на підставі усної домовленості між Позивачем та Відповідачем. Письмовий договір не укладався. Оплата за поставлені лопати Відповідачем не проведена.

Просмотров: 1966 | Добавил: karacut| Дата: 22-Сен-12 | Комментарии (0)